Möt en volontär

Caroline Jonsson

Volontär

Jag har valt att jobba volontärt för att göra vad jag kan för Ett hjärtligt Värmdö. Jag tycker om idén av att vi på Värmdö ska hjälpas åt till förmån för dem som har det svårt. Det finns familjer som inte har råd eller möjlighet att låta sina barn gå på aktiviteter som kostar pengar. Kan Ett hjärtligt Värmdö erbjuda alternativ för dem bjuder jag gärna på min tid för att göra det möjligt.

Det har varit roligt och jag har fått nya bekantskaper och en inblick i hur det kan vara för våra nyanlända. Jag hade också min nioåring med mig på volontäruppdraget och han tyckte jättemycket om det. Han fick träffa kompisar i olika åldrar som han hade roligt ihop med och att de också berättade hur de flytt från Ukraina tror jag berörde honom på ett annat sätt än vad han annars hört på nyheterna.

En volontär

Caroline berättar

Jag volontärarbetade för Välkommen till Värmdö under en av sportlovets dagar. Det blev en rolig dag tillsammans med flera nya bekantskaper. Vi hjälptes alla åt att ge möjlighet till en fin dag för både stora som små. Barnen som kom dit fick möjlighet att pyssla och leka. Och om de ville – även hjälpa till att laga en enkel lunch och baka muffins. De vuxna fick en stunds samvaro med samtal, umgänge och gott att äta. Det kändes också givande att kunna erbjuda familjer att boka på sig för att gå och bowla tillsammans en annan dag under lovet.

Som volontär är du med
och skapar förändring!